Regio ZOU
Regio Lekstroom

Tools | Positieve Gezondheid


Positieve Gezondheid

In de zorg richten we ons vaak op gezondheidsproblemen en hoe we die kunnen fiksen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte, hoewel die natuurlijk wel behandeld wordt, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

Onderstaande animatie toont het gebruik van gesprekstool het ‘Positieve Gezondheid Spinnenweb’ in de praktijk en de ervaringen van huisarts Brenda Ott hiermee.

 

Wilt u weten wat Positieve Gezondheid in uw praktijk kan betekenen? Heeft u ondersteuning nodig bij het implementeren van Positieve Gezondheid of wilt u uw samenwerkingspartners kennis laten maken met het gedachtengoed?

Neem dan contact op met Gea van Andel van Balans & Motivatie. Zij is als adviseur al langere tijd betrokken bij het Persoonsgericht Werken programma van UNICUM en is voor veel praktijkmedewerkers een bekend gezicht. De subsidieperiode is geëindigd, maar veel praktijken willen verder met persoonsgericht werken en positieve gezondheid. In afstemming met UNICUM biedt Gea daarom een speciaal aanbod tegen een scherp tarief voor bij UNICUM aangesloten zorgprofessionals.

Filmpje voor uw wachtkamerscherm
Om uw patiënten kennis te laten maken met Positieve Gezondheid ontwikkelde UNICUM een animatie voor op het wachtkamerscherm met een bijpassende poster.

Dit is de link naar het filmpje die u wellicht nodig heeft voor plaatsing op uw wachtkamerscherm: https://youtu.be/bsLinwCaseI.

Meer informatie
Lees meer over Positieve Gezondheid op de website van IPH: Institute for Positive Health.
Meer informatie over de gesprekstool het spinnenweb vindt u hier.