Regio ZOU
Regio Lekstroom

Regionaal |


Meerdere partijen, actief in de eerste lijn, hebben inmiddels stappen gezet om zich regionaal te verenigen. Net als UNICUM erkennen zij het belang van een sterke regionale positie. Dankzij de monodisciplinaire regionale binding kunnen zij op regionaal niveau een betere bijdrage leveren aan de versterking van de O&I in de eerste lijn. 

Onderstaande partijen zijn o.a. actief:

Vereniging GZ Psychologen VGPL. Regionaal georganiseerde multidisciplinair werkende GZ-psychologen en psychotherapeuten voor verbetering van GGZ zorg in de eerstelijn.

Fysiotherapeuten regio Lekstroom. Samenwerking van fysiotherapeuten in Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Vianen, Benschop, Lopik en Schoonhoven met als doel mono- en multidisciplinaire hoogwaardige samenwerking in de regio Zuid West Utrecht.

De Apotheken Coöperatie Lekstroom (=ACL) betreft de samenwerkende apotheken in de regio Lekstroom. Strevend naar een goed werkend regionaal netwerk ter verbetering van de farmaceutische zorgverlening in samenwerking met de 1e en 2e lijns-disciplines in de regio.