Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum Lekstroom

Welkom bij UNICUM Huisartsenzorg regio Lekstroom

UNICUM is de regio-organisatie van en voor de huisartsen in twee verschillende regio’s. De aan UNICUM verbonden huisartsen hebben zich verenigd om gezamenlijk hun ambities waar te maken: mensen 7x24 uur voorzien van goede zorg en ondersteuning in de eigen omgeving waarbij de patiënt uitgangspunt is.

Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen.

De huisartsenspoedposten zijn onderdeel van UNICUM. Deze spoedposten zijn gevestigd in Nieuwegein en Zeist. Hierdoor wordt de belofte van 7x24 uurs zorg waargemaakt.

Koning en minister Kuipers bezoeken Zorg Coördinatie Centrum
Afgelopen woensdag brachten koning Willem-Alexander en minister Ernst Kuipers een werkbezoek aan het Zorg Coördinatie Centrum in Zeist. De minister was hier eerder geweest en leidde de koning - samen met RAVU-bestuurder Jack Versluis - met verve rond. Carin Littooij en Toosje Valkenburg waren namens UNICUM aanwezig.
Lees meer »
27-01-2023
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Impressie van eerste pilotdag in het ZCC
Op zaterdag 26 november 2022 ging de pilot rond intensievere samenwerking in de acute zorg in het Zorg Coördinatie Centrum (ZCC) Midden-Nederland van start. Claire Tilbury, huisarts en medisch directeur van de huisartsenspoedpost in Zeist vertelt over deze eerste pilotdag.
Lees meer »
01-12-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Pilot intensievere samenwerking acute zorg
UNICUM en de RAVU zijn eind november samen gestart met een pilot binnen het Zorg Coördinatie Centrum (ZCC) op de locatie van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) in Zeist. Op vijftien zaterdagen gaat een team van zorgprofessionals van verschillende onderdelen binnen de acute zorg in de eerste lijn intensiever samenwerken.
Lees meer »
29-11-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Gezocht: huisartsen en triagisten voor auditteam
UNICUM Huisartsenspoedzorg is op zoek naar huisartsen en triagisten die deel willen uitmaken van het auditteam.
Lees meer »
01-11-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Dag van de Triagist
Hoeraaaa! Op 29 september was het de Dag van de Triagist! Om hierbij stil te staan heeft iedere Triagist iets lekkers ontvangen.
Lees meer »
03-10-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Effect ‘Moet ik naar de dokter?’ wetenschappelijk aangetoond
Op de websites van onze spoedposten bieden wij digitale zelftriage van Moet ik naar de dokter? aan. IQ Healthcare (Radboudumc) deed onderzoek naar het effect hiervan.
Lees meer »
28-07-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Project Toekomst Huisartsenspoedzorg
De ondernemingsraad van UNICUM heeft positief advies gegeven over gecentraliseerde triage vanuit Nieuwegein. We zien deze manier van werken als ‘overbrugging’ naar meer toekomstbestendige oplossingen voor de acute zorg. In mei starten we met het project Toekomst Huisartsenspoedzorg,
Lees meer »
13-05-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Samen zoeken naar oplossingen voor personeelstekort
Zorgorganisaties in de regio – zoals de RAVU, huisartsenspoedposten, GGZ en VVT – zoeken samen naar oplossingen voor het personeelstekort waar alle partijen mee te kampen hebben. Ook nieuwe functies waarin medewerkers breder inzetbaar zijn in de acute zorg bieden mogelijkheden.
Lees meer »
15-04-2022
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Druk op spoedzorg in de media
Huisartsenspoedzorg stroomt over. De zorgvraag stijgt en het aantal medewerkers daalt. Afgelopen maand stonden diverse media stil bij deze problematiek. RTL Nieuws, RTV Utrecht en KRO-NCRV geven helder inzicht in hoe de spoedposten onder druk staan.
Lees meer »
21-12-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Onderzoek samenwerking triage
UNICUM onderzoekt met een aantal ketenpartners of samenwerking op het gebied van triage in de toekomst kan bijdragen aan de continuïteit, veiligheid en kwaliteit van de acute zorg in onze regio.
Lees meer »
20-12-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Huisartsen en triagisten gezocht voor calamiteitencommissie
UNICUM Huisartsenzorg is per direct op zoek naar huisartsen en triagisten voor de calamiteitencommissie.
Lees meer »
08-12-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
Gezocht: Triagist
UNICUM is voor de huisartsenspoedposten in Zeist en Nieuwegein per direct op zoek naar triagisten, doktersassistenten en verpleegkundigen.
Lees meer »
22-11-2021
UNICUM Huisartsenspoedzorg
2