Regio ZOU
Regio Lekstroom
Unicum Lekstroom

Welkom bij UNICUM Huisartsenzorg regio Lekstroom

UNICUM is de regio-organisatie van en voor de huisartsen in twee verschillende regio’s. De aan UNICUM verbonden huisartsen hebben zich verenigd om gezamenlijk hun ambities waar te maken: mensen 7x24 uur voorzien van goede zorg en ondersteuning in de eigen omgeving waarbij de patiënt uitgangspunt is.

Om dit te realiseren werken de huisartsen intensief samen in een multidisciplinair netwerk van (zorg)professionals in praktijk, wijk, gemeente en regio. De samenwerking is gericht op het bevorderen van de eigen regie, autonomie en kwaliteit van leven van mensen.

De huisartsenspoedposten zijn onderdeel van UNICUM. Deze spoedposten zijn gevestigd in Nieuwegein en Zeist. Hierdoor wordt de belofte van 7x24 uurs zorg waargemaakt.

Even voorstellen... Mirjam van Groenestein
Per 1 september versterkt Mirjam van Groenestein UNICUM als Wijkmanager Zeist.
Lees meer »
08-09-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Flexibel en ‘op maat’ zijinstromers tot doktersassistent opleiden’
Deze week tekenden UNICUM, HUS, RegiozorgNu en ROC Midden Nederland de intentieverklaring om gezamenlijk doktersassistenten en triagisten op te leiden. Een unieke samenwerking in Nederland, mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Stichting Sociaal Fonds Huisartsen (SSFH). 
Lees meer »
08-09-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Tips & Inspiratie: project laaggeletterdheid in Nieuwegein
Huisartsen van twee gezondheidscentra in Nieuwegein zijn een project rond laaggeletterdheid gestart. In dit artikel vertellen zij hoe zij dit aanpakken. Ook delen ze praktische tips.
Lees meer »
08-09-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Nieuw: Handreiking Liraglutide (Saxenda®) en de GLI
Vanaf 1 april 2022 wordt het medicijn Liraglutide - onder strikte voorwaarden - vergoed vanuit het basispakket bij mensen met obesitas. Het uiteindelijke doel is een blijvende leefstijlverandering door deelname aan de GLI, waarbij Liraglutide kan ondersteunen. UNICUM ondersteunt de huisartsen met een handreiking over de inzet van Liraglutide.
Lees meer »
17-08-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Inschrijven - UNICUM Symposium Hart voor Hoofdzaken
Kom ook op dinsdag 8 november naar het UNICUM Symposium Hart voor Hoofdzaken – in Slot Zeist, waar ‘samen bijdragen aan mentale gezondheid’ centraal staat.
Lees meer »
17-08-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Klanttevredenheidsonderzoek coördinatiefunctie tijdelijk verblijf
De coördinatiefunctie tijdelijk verblijf regio Utrecht is bedoeld om huisartsen, huisartsenspoedposten en SEH-zorgprofessionals te ontzorgen. Hoe tevreden ben je over het werk van deze coördinatiefunctie? Vul de korte enquête in!
Lees meer »
15-08-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Onderzoek naar ziektelast RS-virus
Het UMC Utrecht is op zoek naar huisartsen die willen deelnemen aan onderzoek naar de ziektelast van het RS-virus. Mede op basis van de uitkomsten van dit onderzoek wordt bepaald of een RS-vaccin wordt opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma.
Lees meer »
15-08-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Maak gestandaardiseerd uitwisselen behandelaanwijzingen mogelijk
De UNICUM ICT vakcommissie heeft de HIS-leveranciers en HAPIS-leverancier in onze regio opgeroepen om het gestandaardiseerd uitwisselen van behandelaanwijzingen (behandelgrenzen) mogelijk te maken.
Lees meer »
28-07-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Inspiratie: Inclusieve, tactiele ontwerpen in de huisartsenpraktijk
Huisartsenpraktijk van Kessel heeft Positieve Gezondheid verwerkt in de inrichting van de praktijk. Ze hebben het concept letterlijk tastbaarder gemaakt door tactiele ontwerpen met texturen en braille.
Lees meer »
11-07-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Inspiratieverhaal - optimaal gebruik patiëntenportaal
De drukte en het aantal telefoontjes verminderen én de patiënttevredenheid verhogen. Dat wil Renate Reitsma bereiken door het gebruik van het patiëntenportaal te stimuleren. ‘We zien elke maand al een duidelijke groei van het aantal contacten via het patiëntenportaal.”
Lees meer »
09-07-2022
UNICUM Huisartsenzorg
Tijdelijk geen doorverwijzing naar de SEH Diak
In week 25 was het tijdelijk niet mogelijk om in het Diak niet bekende patiënten te verwijzen naar de SEH van dit ziekenhuis. Update: deze maatregel is per 24 juni beeïndigd.
Lees meer »
23-06-2022
UNICUM Huisartsenzorg
E-learnings VIPLive beschikbaar
Vanuit de VIPLive Academie zijn er diverse e-learnings beschikbaar die je kunt volgen wanneer dat jou uitkomt.
Lees meer »
01-06-2022
UNICUM Huisartsenzorg
2