Regio ZOU
Regio Lekstroom

Huisartsenspoedpost Nieuwegein | Triage


Onze triagisten zijn gediplomeerde hulpverleners (veelal doktersassistenten) die speciaal zijn opgeleid om patiënten buiten de openingstijden van de eigen huisarts te helpen aan de juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plek, door de juiste zorgverlener.

Een ongeruste moeder met een baby met vlekken, een oudere man met hartkloppingen, een doe-het-zelver met een snijwond, een hockeyster die haar knie heeft verdraaid: na kantoortijden bellen zij de huisartsenspoedpost. De triagist is de eerste die hen te woord staat.

Wat doet de triagist?
De triagist gaat na of er sprake is van een levensbedreigende situatie. In dat geval wordt via de meldkamer een ambulance geregeld. Zo niet, stelt de triagist de patiënt aanvullende vragen om te achterhalen of en hoe snel de patiënt moet worden gezien door een huisarts. Minder urgente zorgvragen handelt de triagist zelf telefonisch af. In andere gevallen vindt overleg met de regie-arts plaats of wordt een consult of visite gepland.

Geen triage-diploma? Wij leiden u op.
Wie minimaal 1040 uur heeft gewerkt als doktersassistent of verpleegkundige kan starten met een werk/leertraject. Dit bestaat uit het meelopen met diensten en diverse theoretische en praktische trainingen. Wanneer u het opleidingstraject volledig hebt doorlopen, krijgt u het landelijke erkende diploma voor triagist. 

Wilt u het team van huisartsenspoedpost Nieuwegein komen versterken als triagist? Neem dan contact op met Diana Jansen per e-mail of telefonisch via 06-82210120.