Regio ZOU
Regio Lekstroom

Meer informatie | Voor patiënten


 

Informatie voor patiënten

Bel 0800-1202 voor een coronatest of maak een afspraak via coronatest.nl
Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Lees meer.

Landelijk corona-informatienummer
Steeds meer ongeruste Nederlanders weten het landelijke nummer 0800 – 1351 te vinden. Dat is dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Het helpt als het nummer op de websites van praktijken en huisartsenposten staat en genoemd wordt in het bericht in het telefoonmenu.

Film met praktische tips
U kunt patiënten ook attenderen op de film met praktische tips over wat mensen kunnen doen om het coronavirus niet te krijgen op Thuisarts.nl.

Hulplijn voor mensen in quarantaine/thuisisolatie
Het Rode Kruis heeft een hulplijn in het leven geroepen voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten. Het nummer is 070-44 55 888.

Voorlichting in verschillende talen
De GGD GHOR Nederland heeft een overzicht gemaakt van voorlichtingsmaterialen over corona in verschillende talen. Ook geschikt voor bijvoorbeeld asielzoekers en statushouders. 

Eenvoudige uitleg
Het ministerie van Volksgezondheid heeft de website corona.steffie.nl gestart. Op de website wordt informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uitgelegd.

Illustratrice Leonie Haas tekende praatplaten over corona voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze platen geven heldere uitleg en tips en zijn ook geschikt voor jonge kinderen.

1. Corona - Basisuitleg
2. Corona - Voorkom besmetting 
3. Corona - Binnen blijven
4. Corona - Familie en omgeving
5. Corona - Veilig wonen

 

Naar de huisarts - ook in coronatijd!

UNICUM heeft een beeldende uitleg gemaakt over naar de huisarts gaan in coronatijd. Wanneer neem je contact op en welke spreekuren zijn er? U kunt de afbeelding downloaden en deze op uw praktijkwebsite plaatsen. Vermeld hierbij de gegevens van het regionale luchtwegspreekuur waaraan uw praktijk deelneemt (zoals adres, dagen en tijden en deelnemende praktijken/plaatsen). Wilt u de poster laten printen? Gebruik dan deze bestanden:

Bestand voor printen op A3 formaat

Bestand voor printen op A4 formaat